От месец май 2011год. до май 2014, камерният ансамбъл е изнесъл повече от 20  концерти и участия  .

Първият от тях се осъществи като „Творческа среща – концерт” на Българска асоциация по музикотерапия, в който освен, че бяха поднесени произведения от световната и българска класика, музикотерапевти и студенти по музикотерапия взеха участие с лично творчество, стимулирано  по време на тяхната психологическа работа.

Следващият концерт през ноември същата година, беше посветен на „Деня на народните будители” и се свърза с авторското представяне на издадената от БАМ книга на Хайди Фауш – „Тъгата в сърцето. Музикотерапия и психодрама”. Публиката беше запозната с историята на празника, с биографията на д-р Лонг, на  който  бихме могли да гледаме също като на народен будител. Делото му е свързано непосредствено с духовното съхранение и опазване на българската вяра и традиции, а делата му за България започват от преди  Освобождението, до началото на миналия век. Залата, която  често  ни дава сцена сега,  е построена с   негова помощ и  средства .  Книгата „Тъгата в сърцето” беше представена лично от автора Хайди Фауш, със симултантния превод на проф. Нева Кръстева.

 В последвалите концерти през месеците януари, март и юли, взеха участие освен членове на БАМ, терапевти и обучаващи се, и студенти по музикотерапия от Национална музикална академия  проф. „Панчо Владигеров”.

В програмата бяха включени като изпълнители и деца от Младежки социален център към фондация „Конкордия”, за чието вокално и музикално възпитание и израстване се грижи, и работи лично диригента Йосиф Герджиков, от есента на 2011, до края на 2012година.

През месец септември ансамбълът гостува на Англо-американското училище в Панчарево. Беше изнесен концерт, посветен на годишнина от рождението на  английският композитор Хенри Пърсел, с програма изградена  изцяло от негови произведения.

През месец ноември, ансамбълът имаше две изяви:

На 09.11. изнесе музикална програма, с която се откри Третата национална конференция по музикотерапия с чуждо участие.

На 21.11.  гостува на сцената на  Музея на политехниката в гр.София.

Във връзка с коледните и новогодишни празници, ансамбълът изнесе празничен концерт на 9 -ти януари 2013.

Следващият концерт на формацията на 20.02.2013,  беше посветен на рождените дни на двамата велики композитори Г.Ф.Хендел и В.А.Моцарт. В програмата бяха изпълнени две премиери за България: фрагменти от  ораторията Саул от Хендел и Канон от Моцарт. В програмата бяха  включени арии от популярни, както и по- малко познати произведения у нас на двамата композитори.

По време на по-голямата част от концертите на камерния ансамбъл „Елате синове на изкуството”, на  публиката  се предоставя възможността да се запознае на кратко с историята на изпълняваните произведения, любопитни  биографични факти от живота  на композиторите, както и със съдържанието на изпълняваните произведения

Следват участия организирани от министерството за култура,

Национална галерия, къща Борис Христов, турне в гр.Кюстендил, разбира се концерти в характерния стил на състава на сцената на Методистка църква д-р Лонг..